NORD - Tidløse Innevegger

Vakker panel og moderne listverk i gran. LYSNE, SKUMRE og MØRKNE reflekterer våre særegne årstider og døgnets ulike fasetter. 


Gjenspeiler naturen, årstidene og døgnets fasetter

Interiørkolleksjonen NORD er for deg som ønsker et interiør som gjenspeiler naturen vi omgir oss med og som tilfører ro og balanse i den hektiske tiden vi lever i. 

Panel- og listverkskolleksjonen LYSNE, SKUMRE og MØRKNE reflekterer våre særegne årstider, døgnets ulike fasetter og nyanser og vår evne til å tilpasse oss i midnattsolens og mørketidens land. Sammen utgjør de en palett som beskriver vår eksistens og tilværelse i nord.

Med sitt rene og naturlige utseende hvor treets vakre struktur forsterkes gjennom nøye utvalgte fargetoner, vil panel og listverk tilføre interiøret lunhet, tidløshet og et skimmer av røffhet.


Trenden sier ton-i-ton og sømløse overganger

Trendbildet sier panel og listverk i samme fargenyanse og kvalitet. Til NORD interiørkolleksjon leveres også foringer, vinkellist og hulkillist.


Natursortering - ekte og unikt uttrykk

Listverksprofilen MODERNE som har en matchende enkel og slett profil. Listverket har fått samme unike behandling som panelet og leveres i NORD-kolleksjonens tre ulike farger.

MODERNE karmlist er en gjennomtenkt list i dimensjon 17x56 mm som treffer fotlisten perfekt da den er et par millimeter tykkere.

Fotlisten har en skrå kant på den ene siden som gjør at listen kan brukes både mot gulv og tak.

Se flere produkter i listverkserien MODERNE 

Praktisk tilbehør

LYSNE, SKUMRE og MØRKNE det du trenger til et rom i samme farge og behandling. Tre ulike foringer, vinkellist, hulkillist og tilhørende reparasjonsbeis som kan benyttes til kappesnitt og små reparasjoner.
Panel og fot-, karm- og taklist produseres i gran, mens vinkellist, hulkil og foringene er i furu listverkskvalitet. 


Slett og jevnt med glatt profil

Profilen på panelet er enkel og slett med en ørliten lysåpning for et jevnt og vakkert uttrykk på veggen. Denne profilen kalles Låvepanel, selv om de fleste tenker at det er en Glattpanel.

Kolleksjonen leveres slett granpanel i dimensjon 14x120 mm. Hvert panelbord har 2 mm lysåpning.

Panel og listverk i interiørkolleksjonen NORD leveres i natursortert norsk gran.

Det betyr at panelbord og lister har sitt unike kvistbilde som gjør at NORD interiørkolleksjon oppleves ekte og naturlig på veggen. Gran har et ganske annet kvistbilde enn furu. Grankvistene er små og oftest runde.


Les mer om LYSNE, SKUMRE og MØRKNE


Fargevalg i takt med døgnet og årstidene i nord

LYSNE

Nordmenn har alltid vært opptatt av lyset.
Vi ser frem til at det lysner om våren, setter pris på morgener som gryr og feirer midtsommerkvelden som veier opp for måneder med vintermørke.

Vi tiltrekkes av det magiske lyset som oppstår når solen bryter gjennom morgentåken og varsler at en ny dag er på vei. 
Naturlig, ubrukt og skinnende vakker.

Om behandlingen
Behandlingen er godt testet og gjør granpanelet litt lysere og tilfører en subtil, vakker matt glans.

Panelet LYSNE vil gi interiøret den samme etterlengtede og gode følelsen av at det går mot lysere tider.

Her kan du lese mer om produktet og se de ulike dimensjonene og egenskapene. 


SKUMRE

Skumringen varer særlig lenge her i nord.
Denne tiden på kvelden hvor solen har gått ned og halvmørket skaper en særegen, nesten trolsk stemning, hvor himmelen får en helt spesiell lød.

I norsk tradisjon er «å holde skyming» det å sitte og hvile innomhus uten tente lys, før det blir så mørkt at man må tenne lys for å få gangsyn.

Om behandlingen
Behandlingen er godt testet og gjør granpanelet relativt homogent grått, med en unik fløyelseffekt i det rette lyset.

Panelet SKUMRE vil være med å skape den samme magiske stemningen av en dag som gråner, men fortsatt skimrer.

Her kan du lese mer om produktet og se de ulike dimensjonene og egenskapene. 


MØRKNE

Vi nordboere er vant til lange perioder med mørketid.
Vi trives når dagen slår seg til ro og mørket kommer smygende. Vi søker det lune og varme og gleder oss over å tenne lys og lykter ute og inne.

Og i denne glansen - i skjæringen mellom mørketid og lysstråler, finner vi panelet MØRKNE. Et panel som vil tilfredsstille det mørke elementet i dagens trendbilde og som skaper ro og harmoni i ethvert interiør.

Om behandlingen
Behandlingen er godt testet og gjør granpanelet ganske likt den røffe NORD-kledningen vi lanserte i 2018, og som har tatt markedet med storm. MØRKNE er likevel mer elegant og sofistikert i utrykket, og det har også den samme spesielle glansen som de to andre NORD-panelene. 

MØRKNE gjør seg flott alene, men trives også godt i kombinasjon med SKUMRE.

Her kan du lese mer om produktet og se de ulike dimensjonene og egenskapene. 


Kolleksjonen leveres som listverk og slett granpanel i dimensjon 14x120 mm. Hvert panelbord har 2 mm lysåpning.

Se mer produktinformasjon på våre produktsider om panel.

Glattpanel, slettpanel, sprekkpanel eller låvepanel?

Kjært barn har mange navn, og det er ikke lett å skjønne hva som er hva, når utrykket i tillegg er nesten helt identisk. 
Glattpanel og slettpanel er det samme. Her er det glatte panelbord som monteres tett i tett. Glattpanel er i utgangspunktet helt tett når not og fjær settes sammen, men med temperaturendringer så får denne profilen ofte en åpning når panel tørker og trekker seg sammen. 

Låvepanel kalles også sprekkpanel, og forskjellen fra Glattpanel er kun den lille lysåpningen på 2 mm. Ved å velge profilen Låvepanel vil denne "stripen" allerede være der ved montering. Lysåpningen er enkelt forklart litt mer "kontrollert".


Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish