Møt tidligere vinnere av Inspirasjonsprisen

Bak de fleste byggeprosjektene som vinner Inspirasjonsprisen ligger det mange timer med planlegging og arbeidsinnsats. Menneskene vi møter gjennom inspirasjonsprisen har gjentatte ganger vist oss at stå-på-vilje og utholdenhet gir resultater.

Bli med oss hjem til noen av vinnerne!

Her møter du noen tidligere vinnere av Inspirasjonsprisen. Vil du se alle de hundrevis av søkere som har deltatt siden 2009 kan du besøke bloggen vår. Vil du se et samlet bildegalleri av alle vinnerne kan du følge lenken nedenfor.

Klikk her for å se en samlet oversikt.

VINNERE AV EKSTERIØRPRISEN 2013

Christian og Line Rygh

Bygget ny låve og et moderne elementbasert hovedhus, men med en detaljering som gir inntrykk av at bygningene har eksistert i generasjoner. Line og Christian valgte å rive det falleferdige hovedhuset og bygge nytt. Da fikk de samtidig anledning til å tilpasse huset etter dagens isolerings- og miljøkrav og tilrettelegge rom og dimensjoner etter sine behov. En lokal snekker- og elementprodusent bygget ferdige moduler på mål. Standardmodulene har blitt tilpasset etter ønske og behov før de ble fraktet til tomten og montert.  

"Huset vårt er inspirert av de store herskapelige herregårdene i området og har elementer både fra sveitser, empire og klasissismen. Huset er stort og vi har lagt vekt på symmetri og gjennomgående akser både inne og ute. Vi er veldig fornøy med å ha valgt Sveitserkledning og detaljering som er typisk for denne tidsepoken."

Juryens kommentar:

Et helhetlig og gjennomført prosjekt med både hovedhus, låve og bryggerhus. Paret har klart å skape en fin balanse mellom det estetiske og det funksjonelle. Mange ville Jatt seg friste til å over­dimensjonere eller overdrive detaljene, men vinnerne har klart å gjennomføre et harmonisk uttrykk der alle byggene knyttes sammen på et rolig vis.

VINNER AV INTERIØRPRISEN 2014

Siri Birgitte Slinning Aschim og Kjetil Aschim

Siri Birgitte og Kjetil har forvandlet et hus fra 1920 til et lyst og vakkert hjem, med unike detaljer og romfølelse. 

Huset er opprinnelig et gammelt sveiserhus fra 1920 med påbygg fra 1976. Huset var generelt dårlig vedlikeholdt av tidlige eierne og paret fra Hønefoss så muligheter og satte igang på det enorme arbeidet.

Huset hadde et påbygg fra 1976. Dette påbygget hadde en vinterhage som paret gjorde om til en del av det innvendige arealet. Rommet er i dag blitt et stort luftig kjøkken. Taket i påbygget ble hevet til hele 5.40 og vindusløsningen har paret tegnet selv. Brikkene falt på plass da de oppdaget det effektfulle panelet Trollhvit  fra Tre bukkene Bruse kolleksjonen. 

Etter 4 år med intensivt renoveringsarbeid kan vel sies å ha blitt bygget på nytt! 

"Vi bestemte oss for å la taket få skyggeeffekt i varme gråtoner. Det børstede Trollhvitpanelet ble såvellykket at det som fungerer som en rød tråd i hele første etasje."

Juryens kommentar:

Et bevisst og gjennomtenkt valg av farger og materialer. Paret har klart å skape et lunt og koselig hjem med masse lys året rundt. All arbeidsinnsatsen og den bevisste holdningen til materialkombinasjoner, listverk og romløsninger imponerte juryen ekstra mye. Ved å sette fokus på taket ved å benytte effektpanelet Trollhvit i de store takflatene har rommet fått et unikt særpreg og et lunt utrykk selv med de store vinduene og takhøyden.

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish