Overflatebehandlet terrassebord av lyst naturlig treverk med kvist

Behandling av terrassebord

Velger du impregnerte terrassebord får du et smart og varig valg og et gulv som tåler mye.

Terrasser utsettes for hard eksponering av vårt nordiske klima. Det stilles derfor høye krav til slitestyrke og lang levetid på gulvene. Velger du tradisjonelle impregnerte terrassebord får du et smart og varig valg og et gulv som tåler mye. Et tradisjonelt gulv kan bli unikt og personlig ved kreativ montering og overflatebehandling.

Impregnerte terrassebord gir følgende fordeler:

 • Best i test
  (Tester utført av Treteknisk Institutt viser at impregnerte terrassebord kommer best ut på holdbarhet og ikke trenger mer vedlikehold enn andre produkter i tre.)
 • Billigst
  (Sjekk byggevarehandelen.)
 • Lange vedlikeholdsintervaller
 • Beskyttet mot råte- og insektangrep 
 • Lang levetid
  (Levetiden på trykkimpregnert tre kl AB er 20-30 år, avhengig av hvordan konstruksjonen er utført og hvordan man behandler gulvet.) 

Våre behandlinger


Impregnerte terrassebord

Impregnerte terrassegulv er et trygt og fornuftig valg for uteplassen. Våre terrassebord består av furubord som er trykkimpregnert mot råte, sopp og treskadende insekter.

Betydelig lengre levetid 

Trykkimpregnert trelast anvendes primært i råteutsatte bygningskonstruksjoner og konstruksjoner med særlige krav til sikkerhet som broer, verandaer, terrasser og brygger.

Kvalitetsmerket

Når du kjøper impregnerte materialer så sjekk at bordene er påstemplet kvalitetsmerket NS (Norsk Standard). Da er du sikret et produkt med lang levetid, tilpasset dagens miljøkrav. Våre impregnerte terrassebord er klasse AB og beregnet for bruk over bakken. (Kl AB er altså ikke egnet til bruk i jord.) Det er som regel Kl AB du finner lagerført i byggevarehandelen.

Våre impregnerte terrassebord finnes i flere profiler og er varige miljøvalg tilpasset dagens strenge forskrifter. 


Signatur Grå

Terrassebordet Signatur er trykkimpregnert og dermed beskyttet mot råte- og insektangrep. Bordet impregneres før det tørkes til ca. 17%. Med kraftige børster blir det påført ett strøk med Jotuns Industri Terrassebeis, før bordet igjen tørkes før pakking.

Beiset i en vakker gråfarge

Signatur er sortert ut av førsteklasses furuvirke og høvlet med særegne små riller. De små rillene gir bordet et jevnt og harmonisk uttrykk og gir beisen et bedre heftgrunnlag slik at du ville kunne nyte minst 2 somre før gulvet bør beises igjen.  

Signatur Grå terrassegulv er et trygt valg da det har de samme solide kvalitetene som impregnerte terrassebord, og er ferdig tørket og industrielt beiset i fargen Nordisk tre.


Overflatebehandling og vedlikehold av impregnert utegulv

Trykkimpregnerte terrassebord trenger ikke behandles dersom du ønsker en naturlig gråning og tillater noe sprekkdannelse.

Hvis du ønsker å beise eller olje utegulvet bør det overflatebehandles så snart bordene er tilstrekkelig tørre. Benytt olje eller beis. Da bevares det pene utseendet, samt at sprekkdannelser, gråning og opptak av fukt i treverket motvirkes.

Det anbefales at gulvet blir behandlet en gang årlig med rens og overflatebehandling. Les alltid produsentens veiledning før bruk.

Vask

Høytrykkspyler bør brukes med varsomhet for å unngå oppflisning. Bøtte, skurekost og vannslange gjør jobben mer skånsomt. Dersom det brukes store mengder vann ved rengjøring må treverket få tørke før videre behandling.

Levetiden på trykkimpregnert tre kl AB er 20-30 år, avhengig av hvordan konstruksjonen er utført og hvordan man behandler gulvet. 

Her finner du lenker til mer informasjon om impregnert treverk:

Les mer om merking og impregneringskontrollen

Les mer om levetid og miljø

Les mer om impregneringsklasser

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish