Logo for Norsk Standard

NORSK STANDARD

Les om NS-merket virke, krav og gjennomføring.

Trelast merket med NS-merket er trelastindustriens kvalitetsstempel og oppfyller Plan- og bygningsloven. Det er Norsk Trelastkontroll som står bak merkingen - en instans som ledes av et råd bestående av Norges Byggestandardiseringsråd, Rådgivende Ingeniøreres Forening
og en representant for produksjonsbedriftene.

NS- og T-merket konstruksjonsvirke betyr trygghet for alle brukere, og trematerialer med sikkerhet, kvalitet og dokumentasjon som varemerke for autoriserte leverandører.

  • NS-merket garanterer at trelasten har under 20 % trefuktighet ved levering. Dette eliminerer faren for sopp og råteangrep, og er tilpasset den fuktigheten lasten vil få i bygget slik at krymping og deformering etter montering minimeres.
  • NS-merket konstruksjonsvirke har strengere krav til deformasjoner enn minimumskravet i standarden. Dette gjør NS-merket last enklere å montere og gir mindre svinn i byggeprosessen

Kjøper får dermed en større sikkerhet og en økt bruksverdi ved kjøp av NS-merket virke.

Gjennomføring av kontrollordning og sertifisering

  • All sortering av konstruksjonsvirke utføres av autoriserte sorterere, som gjennomfører regelmessige autorisasjonsprøver.
  • Det foretas  jevnlige kontroller, både i form av uanmeldte besøk og godkjenning av tekniske anlegg
  • Alle medlemmene i Norsk Trelastkontroll får eksternt kontrollbesøk to ganger årlig. Under dettte besøket prøvesorteres ferdig lagervare av NS-merket konstruksjonsvirke.

Lenke til Norsk Trelastkontroll

SE ETTER DETTE MERKET

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish