NTR GRAN | SERTIFISERING

Les om NTR sertifisering og last ned sertifikat.

Merkeordningen med NTR eller NS-merket er din garanti for at vi følger og blir kontrollert etter de beskrevne nordiske reglene. 

Gjennom Nordisk Trebeskyttelsesråd (NTR) er det laget felles nordiske regler for impregnert tre. Regler og kontroller setter krav til at trykkimpregneringen er foretatt forskriftsmessig, etter godkjente metoder og med bruk av godkjente impregneringsmidler. Dette blir kontrollert gjennom en 3. partskontroll (Norsk Impregneringskontroll). Selve merkingen på varene består av et NS merke (benyttes i Norge) eller et NTR merke (benyttes i andre land), etterfulgt av en impregneringsklasse (f.eks. Gran) og produksjonssted. Våre varer med impregneringsklasse Gran produseres i Norge, og vi merker med NTR Gran på disse produktene.

Impregneringsklasser

Under Nordisk Trebeskyttelsesråd er det etablert fire impregneringsklasser for furu og to for gran. Avhengig av hva du skal bruke treet til, velges riktig klassifisering. 

NTR Gran er en impregneringsklasse som er beregnet på kledning i gran der det kontrolleres et opptak og konsentrasjon av råtemiddlene i de ytterste 3 mm. Kledning som er produsert i impregneringsklasse NTR-Gran må monters iht. anerkjente monteringsprinsipper og alle kappflater, spikerhull og skader/sår må beskyttes med et egnet trebeskyttelsesmiddel.

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish