Derfor bør du velge panel i taket

I dag er de fleste norske tak slette, hvite platetak. Hvorfor ikke løfte blikket og gi taket et løft? 

I flere epoker har taket vært interiørets mest forseggjorte og eksklusive overflater. Tenk bare på barokkens takmalerier og rike dekor. Vakre tak og himlinger er derfor langt ifra noe nytt. Panel i taket løfter rommet til nye høyder.  Velg beis eller lasert om du vil at treets struktur skal skinne gjennom.

Ikke glem den største flaten i rommet

Ofte vier vi all vår fokus til vegger og gulv og taket, den største flaten i rommet som ikke fylles med stort annet enn lamper  blir glemt. Få innredningsbøker  og magasiner har informasjon om innvendige tak og det er sjelden stor bevissthet rundt valg av materialer til det det innvendige taket - eller rettere sagt himlingen. 

Derfor bør du velge heltre panel:

  • Panel kan behandles på mange måter og vil gi taket et velfortjent løft.
  • Panel tilfører du rommet gode akustiske egenskaper.
  • Treverk gir et bedre inneklima.

Hvitmalt panel i taket 

Et hvitmalt paneltak vil passe de fleste stiler når det gjelder listverk og vegger. Elegant og nøytralt på samme tid. 

Et lyst tak sprer lyset jevnt i rommet. I det norske, kalde lyset har det tradisjonelt vært anbefalt å blande inn noen varme nyanser av gult i det hvite. Våre paneler kan leveres både i bomull og klassisk hvit.
Fabrikkmalte lister leveres også i to standard farger , de samme fargen som panelet behandles med.

Hvitlasert panel i taket 

En tidløs bestselger til taket er lasert hvit furupanel. Hvit, men akkurat slik at treets struktur skinner vakkert gjennom. Vokskvaliteten beskytter panelet og gjør det lett å holde rent. 

Malt kvistfritt panel

Kvistfri furu er regnet som det fineste av trevirke til treinteriør og er et eksklusivt materialvalg. Siden panelet er uten kvist vil ikke kvistgulning kunne oppstå, og du vil få en ultimat finish (malt i fargen S-0502Y) som er perfekt til tak. 

I de mest populære takprofilene som Skygge skrå, Faspanel og Glattpanel leverer vi kvistfritt, fingerskjøtt panel i faste lengder på 2, 4 meter og 4,8 meter. 

Det tykkeste og mest eksklusive panelet til tak er vår kvistfrie sløyd furupanel som leveres i dimensjonen 16 x 120. Det er spesielt laget for og egnet som takpanel, med sidefresing for skjult spikring.

Beiset panel i taket 

Flere velger i dag mørkere veggfarger enn før. Da kan kontrasten bli stor mot hvite tak.

Et beiset tak gir et lunere uttrykk og vi leverer mange ulike panelprofiler med nøye utvalgte beisfarger. Beisene er grundig testet og holder fargen godt over tid. 

Beiset listverk

Taklistene males eller beises normalt i samme farge som taket. Med et beiset tak kan det være lurt å vurdere hvorvidt du ønsker en kontrast og "oppdeling" av tak og vegg, eller om du ønsker at de to flatene skal ha et utrykk som er mer ton-i-ton.

Spesielt i hytter og fritidsboliger vil beiset listverk gi en lunere romfølelse og stadig flere velger beisede lister der treet synes.

Listverk er som regel produsert i kvistfri kvalitet. For å forsterke det naturlige utrykket hvis man ønsker beisede lister har vi valgt å produsere serien Barokk også i natur-kvalitet (med kvister).

Listverkserien Barokk leveres som standard i Setergrå. 

Effektfult med spilepanel i taket 

Spilepanel gir god lyddemping og kan monteres på ulike måter for å oppnå spennende skyggespill og effekt i tak eller på vegg. Trespiler i himlingen gir et moderne uttrykk og egner seg veldig godt under vindfang, i gang eller lignende arealer. 

Spiler kan monteres direkte på vegg eller i tak, men det mer vanlige er å fore ut eller ned og legge et lag isolasjon og evt. en duk bak.

Spilepanel er egentlig glattkanter uten not og fjær, ofte i relativt smale dimensjoner. Spilepanel kan bestilles i alle treslag, kvaliteter og behandlinger. 

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish