Dette bør du vite om konstruksjonsvirke

Konstruksjonsvirke brukes ofte der det ikke synes - men du kan også bygge mye kreativt og flott med det som mange kaller byggtre eller "plank".

For oss er det et produkt som i alle år har tronet alene på toppen av salgsstatistikken. 
48x98, også kalt 2"4, er fremdeles den dimensjonen de selger mest av med mange ti-talls tusen m3 hver år.

Konstruksjonsvirke er som regel justerhøvlet på alle 4 sider, og kan ha avrundet eller fast kant slik at materialene blir behagelige å arbeide med.

Sortert etter styrke

Konstruksjonsvirke er i all hovedsak sortert med tanke på styrke og brukes f.eks. i stendere, sperrer og bjelkelag, limtre og takstoler samt i en rekke avanserte konstruksjoner. 

Fingerskjøt og Pre-cut

Fingerskjøtet konstruksjonsvirke er maskinelt skjøtet for ekstra lange lengder eller pre-cuttet for eksakte lengder.
Vi er først i Norge med å lever CE-merket fingerskjøtt K-virke. 
Alt konstruksjonsvirke fra Bergene Holm AS er produsert og merket i henhold til de gjeldene standarder vi må forholde oss til i Norge som medlem av Trelastkontrollen. 

Bergene Holm AS produserer det meste innen konstruksjonsvirke i gran og Cu-impregnert furu. Her kan du se vår produktoversikt.

Sterkeste materialet i forhold til vekt

Tre er enkelt å bearbeide og svært miljøvennlig. Tre er ikke bare vakkert, det har også høy styrke i forhold til egen vekt som gir muligheter for store spenn. 


Signatur pergola - kun standard K-virke

Signatur pergola er utelukkende bygget i konstruksjonsvirke. 
Målet med Signatur pergola er at du med hjelp av vår byggeanvisning kan bygge drømmepergolaen selv. Vi har lagt vekt på å kun benytte solide standarddimensjoner slik at materialene kjøpes hos den lokale byggevarehandelen.

Se vår byggeguide med materialliste

48X98 er den mest "kjente" og solgte dimensjonen av konstruksjonsvirke. Impregnert vil de ha et langt liv i all slags vær og gråne naturlig etter et år eller to.


Norsk standard

Norske standarder sikrer at materialene som benyttes i bærende konstruksjoner tilfredsstiller internasjonale krav til styrke og stivhet. Konstruksjonsvirke som i tillegg har NS-merket setter ekstra krav til fukt, deformasjoner, bruk av autoriserte sorterere og ekstern tredjepartskontroll. 

Alt konstruksjonsvirke fra Bergene Holm AS er sortert og merket i henhold til Norsk Standard


Konstruksjonsvirke-kunst

Annet hvert år arrangeres Bergen International Wood Festival (BIWF) og vi sponser festivalen med materialer.

Arrangørene, bla Bergen Arkitektskole, Kunsthøyskolen i Bergen og Trefokus, inviterer arkitekter, designere og kunstnere fra hele verden til å konkurrere om å lage spennende kreasjoner i tre.

Treets egenskaper utfordres og testes og det er imponerende kunstverk som ser dagens lys.

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish