ET TOUCH AV DOWNTON ABBEY

Du har sikkert lagt merke til det du også? Brystningspanelte vegger er supertrendy og overalt i interiørbildet. Selvsagt ikke slik vi husker dem fra 90-tallet, de er mer sofistikerte, høyreiste og gjerne malt ton-i-ton med øvrig interiør.

En vakker brystningsvegg bygger du opp ved å sette sammen panel, glattkanter og listverk. Velg profil på panel og listverk tilpasset huset, leiligheten eller rommets stil. Veggen bygges med en solid ”sokkel” av glattkant og listverk, gjerne med en pyntelist i overgangen. På sokkelen monteres panelet.


Benytt gjerne et smalt panel, for eksempel 12x95 mm faspanel eller 12x95/120 mm glattpanel, for et stramt og sofistikert uttrykk. Det viktigste er å trekke brystpanelet godt opp på veggen, helst opp mot 140 cm på en 240 cm høy vegg. Brystningsveggen avsluttes med en brystlist eller stussbrettlist, eventuelt med en liggende glattkant på toppen for å oppnå riktige proporsjoner.


Slik gjør du det

  1. Begynn med å male eller tapetsere øvre del av veggen. Ferdigstill veggen fra taklist ned til der panelet vil dekke.
  2. Kapp og monter panelet i ønsket høyde. Er ikke panelet ferdig malt er det lurt å gjøre det før montering.
  3. Fest en glattkant i ønsket bredde ned mot gulv og monter fotlisten oppå denne. Der panelet slutter fester du en brystningslist eller evt. en sokkel/fotlist opp-ned eller en taklist for en bredere avslutning.
  4. Monter så en liggende glattkant over panel og ønsket list for en pen avslutning som dekker evt. avstanden panelet og valgt listverk bygger fra veggen. Skjøten mellom glattkanten på gulv og fotlisten blir enda flottere med en smal pyntelist over.

Relaterte sider

Finn din trendy panel

Finn ditt brystningslist

Alle kan søke - alle kan vinne!

Last ned vår inspirasjonsfolder

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish