SI FARVEL TIL KJEDELIGE VEGGER

2000-tallet har vært preget at et hvitt interiør, gjerne med gipsede malte eller tapetserte veggflater. Disse minimalistiske, men litt kjedelige veggene, danner nå et perfekt utgangspunkt til å leke seg med den nye trenden.


Setter du fortsatt pris på den stramme stilen, men liker effekten en høy sokkellist og enkle omramminger gir, da lar du panelet ligge og lager brystningsvegger kun med glattkanter og listverk. I slike rom er det kun type vinduer og vinduenes høyde som bør hensyntas før du leker deg med sokkellist og rammer av listverk.


I noen rom kan en sokkellist bygget opp av en bred glattkant, toppet med en list og eventuelt en pyntelist, være alt som skal til for å endre rommets karakter. Ønsker du en mer dekorert vegg, lager du rammer i tilpassede bredder av listverk, gjerne toppet med en stussbrettlist for å markere overgang og avslutning. Maler du elementene (sokkel, vegg, rammer og avslutning) i samme farge, gjerne med ulik gransgrad, får du et spennende og tidsriktig interiør.


Skal du kle en vegg med speil og rammer av ulik type listverk er det viktig å planlegge godt. Mål opp veggen og lag en arbeidstegning før du sager nøyaktig. For et herskapelig uttrykk med symmetriske former er det best å bruke lister som er likt profilert på begge sider. For vegger med geometriske mønstre og linjer er nøyaktig planlegging og presis kapping like viktig. Glattkanter finnes i mange dimensjoner. Også diskré profilerte lister som barokk karmlist vil fungere godt.
Hvordan du ønsker veggen er det bare fantasien som begrenser.

Relevante sider

Prikken over i'en

Last ned vår inspirasjonsfolder

Alle kan søke - alle kan vinne!

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish