Skjermet sitteplass

Levegger, solskjerming eller pergola gir svalende skygge eller skjermer for vind og innsyn.

Vind, sol, naboer, trafikk - det er mange grunner til at vi ønsker oss en form for skjerming i uterommet. Uansett om hagen er stor eller liten, vil et takoverbygg eller en pergola skape hygge og lunhet. En pergola lar seg lett kombinere med andre bygg i hagen. 

Pergolaen kommer opprinnelig fra Italia, og er benyttet i hager helt fra renessansetiden. Hensikten var å bygge inn gangstier i hagene og ha noe som slyngplanter kunne feste seg til. Nå brukes ordet pergola helst om sitteplasser ute, med et slags åpent tak. En pergola kan kles delvis igjen, på den ene eller flere sider, et enkelt tak kan også være aktuelt. Slik kan man enkelt skape en trivelig og praktisk uteplass til bruk sommeren igjennom.

En riktig bygd og gjennomtenkt levegg, kan ramme inn terrassen og heve både bruksverdi og utseende. En levegg gir en lunere terrasse eller balkong. Den stenger for innsyn og kan skygge for sterk sol og vind uten at du mister all utsikt. 

TIPS!

  • Bryt opp terrassen i ulike nivåer og soner. Da blir uterommet mer spennende og nye sitte-og rekreasjonssteder oppstår.
  • Lag gjerne organiske former i uterommet. Det kan oppleves mer naturlig og skaper fine overganger mellom terrasse og beplantning.
Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish