Gå rett til innhold
Noun Trophy 5709523 Hytteprisen 2025

Årets vinnere

Endelig! Her presenterer vi 1., 2. og 3. plassen i Hytteprisen 2025.

Bergene Holm lanserte Hytteprisen i 2015, og siden den gang har det strømmet inn mange søknader som viser oppussing av gamle hytter, tilbygg eller helt nye hytter.

Også i år har det vært svært høy kvalitet på bidragene til Hytteprisen. Blant de mange innsendte prosjektene har juryen sett alt fra helårshytter med stramme linjer og gjennomtenkte materialvalg, til sjarmerende renoveringer av eldre hytter med historisk sjel. Felles for finalistene er en bevisst bruk av tre – både ute og inne. 

I arbeidet med å kåre årets vinnere har juryen vurdert både materialvalg, faglig utførelse og gjennomføringsevne, men også hvilke prosjekter som fremstår som inspirerende for andre som har tilsvarende hyttedrømmer. Med så ulike finalister er det ikke alltid lett å sette det ene prosjektet opp mot et annet. Det handler ikke nødvendigvis om dyre løsninger, men om hvordan treverk, i kombinasjon med andre naturmaterialer, skaper atmosfære, særpreg og helhet. 

Juryen har som alltid sett forbi «stæsj» og lett etter «inspirerende bruk av tre». Premiepotten er fordelt slik: 

  1. plass: 15.000 kr, plakett og besøk
  2. plass: 7000 kr
  3. plass: 3000 kr 

Juryen retter en stor takk til godt engasjement blant publikum som har kommentert og heiet fram sine favoritter. 

Vi gratulerer: 

Text block module

1. plass

#1 Lene Fusche @lenefusche

Årets førsteplass går til «Et gjenopprettet tømmeranneks».

Etter mange runder med diskusjoner og tøff kniving om topp-plasseringene, ble årets vinnerprosjekt en over hundre år gammel tømmerkoie som har fått et solid løft.

Lene Fusche og familien har gjenreist og foreldet bygget med stor respekt for historien og har hele veien hatt en imponerende visjon om hvordan det skal gjøres. Med stor omsorg og egeninnsats forvandlet de det gamle annekset på hyttetunet til et levende og varmt rom med tydelig identitet. Her er det ikke snakk om nybygg eller designkatalog, men et personlig prosjekt hvor det meste er gjort for hånd – og hvor resultatet er både sjarmerende og inspirerende. 

Juryen lot seg raskt begeistre over den gamle koia som har blitt et flott anneks som oser av tradisjonell, norsk hyttevibe. Det er fort gjort å trå feil i et slikt restaurerings- og oppussingsprosjekt, så juryen er imponert over hvordan eierne nennsomt har integrert de nye flatene med den gamle laften, både i interiøret og eksteriøret. Valg av slettpanel inne og vegger i samme nyanse sørger for helhet og et inntrykk av at "slik har det alltid vært". 

Lene Fusche Inne Stue (Fint Bilde)

Stramme, ganske moderne vinduer passer overraskende fint til koia og bidrar godt med lys til det lune interiøret. Den plassbygde sengen er selve kronen på verket og er både et praktisk, konstruksjonsmessig og estetisk godt grep. 

Juryen ser også etter bærekraftselementer i prosjektene og også her kommer annekset svært godt ut. Å kunne gjenbruke store deler av en koie som er mer enn 100 år gammel krever kompetanse og innsats ikke alle forunt, men det er inspirerende å se at det lar seg gjøre. 

Annekset er en meget vel gjennomført restaurering av en gammel, sliten koie. Norge er full av eldre, små hytter. Juryen tenker at visjonen eierne har om å lage et hyttetun med flere små enheter, er til inspirasjon for andre som kanskje trenger mer plass på hytta. 

Vi gratulerer med førsteplassen! 

Text block module

2. plass

#2 Tanja Ravn Myhre  @tanjaravn

Andreplassen går til «Skreddersydd hyttedrøm».

Tanja Ravn Myhre presenterer et prosjekt som utmerker seg med en særdeles gjennomført helhet – fra interiør og panelvalg til uteområder og detaljer som skigard. Her er det tydelig at det er tatt bevisste valg for å balansere det moderne med det rustikke. 

Det er gjort noen kostbare valg i hytta, men helheten er samtidig satt sammen på en måte som gjør at man kan hente konkrete ideer til egne prosjekter – uavhengig av budsjett. 

Gang Hytteprisen Søknad (2)

Juryen liker godt fargevalgene, med låvepanel i fargen Værgrå ute, som gjør at hytta glir fint inn i omgivelsene. Innendørs videreføres treets varme i form av stående slettpanel i beisede flater i mørke, naturnære toner. Juryen trekker spesielt frem gangen i hytta, hvor teglstein på gulvet og beiset panel passer godt sammen. 

Peisen og jerndørene i stuen strammer opp interiøret og fungerer veldig godt. Terrasseløsningen er også verdt å fremheve – med tilgang fra flere rom og en planløsning som gjør det enkelt å ta uterommet i bruk til ulike tider på dagen. 

Selv om enkelte elementer kan oppleves som «designhytte», fremstår prosjektet likevel som varmt og inviterende.

Gratulerer med andreplassen!

Text block module

3. plass

#3 Anita Ugulen @rindencabin

Tredjeplass går til «Hyttedrøm ble til virkelighet».

Anitas hytte er et inspirerende eksempel på hvordan man kan skape et lyst, moderne og personlig uttrykk – uten å miste den lune hyttefølelsen. Med gjennomfårende bruk av hvitlasert panel innvendig, skiller denne hytta seg positivt ut i årets felt. 

Juryen løfter særlig frem det solide håndverket og de listfrie løsningene, noe som alltid krever presisjon og godt utført arbeid. Det er mange fine detaljer, blant annet den plassbygde sengen og sovehemsen som gir både personlighet og funksjon. Den lune gangen i andre etasje er et rom flere i juryen trakk frem som ekstra vellykket. 

Kjøkken Fint Bilde

Valget av et lysere interiør, med kvistfritt hvitlasert panel i hovedrommene, skiller seg fra de typiske mørke eller gråbeisede løsningene, og gir prosjektet særpreg.

Selv om enkelte jurymedlemmer etterlyste litt mer sammenheng i kontrastbruken (som det mørke kjøkkenet mot det hvitlaserte panelet), er det tydelig at hytteeierne har hatt en tydelig visjon og våket å gjøre personlige grep.

Dette er et prosjekt som viser at alt ikke trenger å være mørkt for å gi ro og hytteatmosfære på fjellet. Mange av løsningene er både inspirerende og gjennomførbare, og juryen er imponert over at mye er bygget selv. En velfortjent 3. plass! 

Gratulerer med tredjeplassen!