Velg riktig terrassebord

Signatur Terrasse

Her kan du lese hva du bør tenke igjennom før du velger terrassebord til ditt utegulv.

Det finnes mange varianter av terrassebord på markedet og det kan ofte være vanskelig å velge hva som er riktig på din terrasse. 

Et trykkimpregnert terrassegulv er et trygt valg og erfaringer gjennom mange år gjør at du ikke får så mange overraskelser. Trykkimpregnerte terrassebord er Norges mest solgte terrassebord - år etter år.

Best i test - år etter år

Selv om impregnerte terrassebordene ofte blir solgt billig og brukt som lokkevare til byggevarebutikkene, har dette ikke noe med kvaliteten å gjøre. Tvert imot så er CU-impregnerte terrassebord ett av de beste valgene når det kommer til holdbarhet over tid. Dette vises blant annet i fagmiljøenes felttester, laboratorieforsøk og i alle de hundretusenvis av terrasser som er bygget i kroker og kriker i landet vårt gjennom mange år. Men, selv om impregnerte terrassebord har en lang forventet levetid (20-30 år) så husk at grunnlaget for kvalitet og levetid ligger i fundamenteringen og konstruksjonen.

Dimensjonen skaper utrykket

Hvilken dimensjon du velger på terrassebordene er avhengig av hvilket uttrykk du ønsker. Grove dimensjoner og brede gulvbord gir et flott og solid inntrykk. Smale og tynne gulvbord virker nettere, spesielt på mindre utegulv.

Vi anbefaler bord på 28 mm tykkelse og 120 mm bredde: grovt nok til å gi skruhold uten å sprekke og stivt nok til å ikke gi svikt selv ved stor punktbelastning. 

Tenk gjennom

  • Hva slags prisklasse?
  • Levetid, vedlikehold og erfaring
  • Muligheter for annet uttrykk (farger)
  • Ved evt. utvidelse eller utskifting av bord om noen år. Finnes produktet fortsatt?

Velg riktig terrassebordprofil

Terrassebord Tradisjonelle

Tradisjonelle impregnerte terrassegulv  er et trygt og fornuftig valg for din uteplass. Våre tradisjonelle terrassebord består av  furubord som er trykkimpregnert mot råte, sopp og treskadende insekter. 

Vi ser at innen tradisjonelle terrassebord så er det valg av dimensjon og kvalitet som har forandret seg mest de siste årene. Bredden 28x120 mm er bestselgeren. Det er også fint å kunne variere flere bredder.

Noen bruker til og med impregnert konstruksjonsvirke som terrassebord.

Og husk, en terrasse trenger ikke være firkantet – organiske former glir ofte mer naturlig inn i mange utemiljø.

Tradisjonelle terrassebord er testvinneren og bestselgeren som passer til alt - det er dimensjon, montering og overflatebehandling som skaper utrykket.

Les mer om produktet her

Terrassebord Rillet

Rillede terrassebord gir et gulv med et særpreg. Rilleprofilen er tidsriktig og resultatet blir et kontinentalt inspirert utegulv.

Rillene gir en harmonisk overflate som blir ekstra flott når den får gråne naturlig.

Rillene gjør terrassebordene mer behagelig å gå på og vi anbefaler ofte rillede bord til trapper, gangbaner, brygger og steder der du ønsker et noe mer sklisikkert alternativ. 

Gulvet kan også bli ekstra spennende om du blander ulike dimensjoner.

Når du kjøper impregnerte materialer så sjekk at bordene er påstemplet kvalitetsmerket NS (Norsk Standard). Da er du sikret et produkt med lang levetid, tilpasset dagens miljøkrav.

Velg terrassebordet Rillet dersom du ønsker et mer sklisikkert utegulv eller ønsker et gulv med særpreg.

Terrassebord Shipdeck

ShipDeck er perfekt for deg som ønsker å skape en maritim stil, eller ønsker et litt annerledes gulv enn naboen.

Du trenger ikke lenger stor lommebok og hus eller hytte i vannkanten for å legge et skipsgulv.

ShipDeck kler mange typer terrasser og uterom. Det blir ekstra fint når det lages en ramme rundt dekket.

Dekorlisten hindrer at ugress vokser opp mellom bordene og eliminerer eventuell trekk. Resultatet er et lunere terrassegulv.

ShipDeck er enkelt å montere og beiset med “teakfarge” får du et skikkelig maritimt preg.

Ønsker du å la terrassen gråne naturlig, vil den sorte listen fremheve kontrastene.

Velg Shipdeck dersom du ønsker et tett gulv med maritimt uttrykk.

Terrassebord 3TETT

3TETT er et supert valg på terrasser, balkonger og over inngangspartier der du ønsker å redusere vanngjennomtrengning til underliggende arealer.

Den sorte dekorlisten gjør gulvet spesielt og dekorativt.

3TETT er beregnet på terrasser og balkonger der man ønsker å redusere vanngjennomtrenging til underliggende arealer. 3TETT kan anvendes på alle steder hvor ordinære terrassebord kunne vært benyttet. 3TETT er særlig anvendelig der man ønsker å redusere vannmengden ned til underliggende område, f.eks over inngangspartier. 

Tettingen mellom bordene oppnås ved bruk av av en patentert pvc-list som leveres som  en del av systemet.

Vannet ledes til forkant av gulvet, eventuelt kan det ledes ut i en renne, under forutsetning av riktig montering og vedlikehold.

3TETT-systemet reduserer vanngjennomtrenging på balkong eller terrasse. 

Terrassebord Signatur

Signatur Grå gi et utegulv med et trendy og lunt utseende som passer godt både i store og små uterom, og gjerne i kombinasjon med naturstein og grønt. 

Signatur Grå terrassegulv er et trygt valg da det har de samme solide kvalitetene som impregnerte terrassebord, og er ferdig tørket og industrielt beiset i fargen Nordisk tre.

De små rillene gir bordet et jevnt og harmonisk uttrykk og gir beisen et bedre heftgrunnlag slik at du ville kunne nyte minst 2 somre før gulvet bør beises igjen.

Bordet er rillet, impregnert og tørket. Med kraftige børster blir det påført ett strøk med Jotuns Industri Terrassebeis før bordet igjen tørkes før pakking. 

Velg Signatur hvis du vil ha et ferdig utegulv i en vakker grå farge.

Om overflatebehandling

Trykkimpregnerte terrassebord bør overflatebehandles så snart bordene er tilstrekkelig tørre. Benytt olje eller beis. Da bevares det pene utseendet, samt at sprekkdannelser, gråning og opptak av fukt i treverket motvirkes. Det anbefales at gulvet blir behandlet minst en gang årlig med rens og overflatebehandling. Høytrykkspyler bør brukes med varsomhet for å unngå oppflisning. Dersom det brukes store mengder vann ved rengjøring må treverket få tørke før videre behandling. Levetiden på trykkimpregnert tre kl AB er 20-30 år, avhengig av hvordan konstruksjonen er utført og hvordan man behandler gulvet. Les alltid produsentens veiledning før bruk.

Husk:

  • Pris og kvalitet henger ofte sammen.
  • Sjekk at bordene har NS-krone, dvs at de er sortert etter Norsk Standard.
  • 2. sort terrassebord har dårligere vankant (stokkens ytre rundkant) og som regel flere kvist enn bord i 1. sort.
  • For et varig og flott utegulv anbefaler vi 1. sort bord med dimensjon 28 x 95/120 mm.
  • Velger du dimensjon 21 x 95 bør senteravstand mellom bærebjelkene ikke være større enn 40 cm.
  • Skal du legge gulv på en altan eller en balkong? Da anbefaler vi funksjonsgulvet 3TETT som reduserer vanngjennomtrengingen.

Definisjoner

Terrasse
Planert avsats for uteopphold med direkte atkomst fra terreng, ikke overbygd.

Veranda
Åpen eller overbygd / innebygd oppholdsplass som tilbygg til hus.

Balkong
Oppholdsplass på husfasade, utkraget, opphengt eller understøttet.

Altan
Ikke overbygd oppholdsplass på tak over bygning/tilbygg.

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish