Bilde av NORD-logo og hus med NORD-kledning

NORD - Barske kledninger

Furet, værbitt og beskyttet med metallfri impregnering for et nordisk klima og minimalt vedlikehold.

Eksteriørkolleksjonen NORD er for deg som ønsker en tøff fasade som både tåler og ser ut som den har vært ute mer enn en vinternatt. Med sitt naturlig, værbitte utseende hvor treets patina og struktur allerede er hentet frem, vil NORD-kolleksjonen gi både hus, hytter og større fasader et solid og tidløst uttrykk. NORD grankledning er 4-sidig beskyttet med metallfri impregnering og behøver ingen videre etterbehandling. Den grå pigmenteringen gjør at treets vakre og naturlige gråning skjer samtidig som treverket er beskyttet.

  • Miljøriktig impregnering
  • Minimalt vedlikehold
  • Holdbar 4-sidig behandling
  • Norskprodusert og kortreist

Furet værbitt og beskyttet

Mange liker og ønsker seg veggflater med samme naturlige, sølvgrå farge som setra på fjellet og naustene langs vår værbitte kyst. En kledning fra NORD-kolleksjonen vil gi enhver fasade et vakkert, jevnt og matt uttrykk, allerede fra montering. Treets naturlige gråning vil skje uten at uttrykket endres særlig og resultatet vil oppleves jevnt, uten skjemmende skjolder og fargeforskjeller rundt for eksempel takutstikk og overbygg.Barske trær for barske forhold

NORD er produsert av kortreist, norsk gran. Kledningen impregneres med et organisk, høyt konsentrert råtehemmende middel som trykkes 1-3 mm inn i bordet. Behandlingen er tilsatt fargepigmenter og forsterker som blir liggende på yttersiden av kledningen. Bordene leveres med finrillet framside, som bidrar til en jevn struktur og et enhetlig transparent, grålig uttrykk. NORD grankledning, montert riktig, vil holde svært godt over tid.

Holdbar og miljøvennlig langtidsbeskyttelse

NORD er beskyttet med en fargeløs, miljøvennlig impregnering, levert av en av Europas største produsenter innen trebeskyttelse, Wolman by BASF. Behandlingen er uten metall og gir beskyttelse på alle fire sider av bordet. Behandlingen gir en diffusjonsåpen overflate der fukt trekker raskt inn og ut, i tillegg vil råtebeskyttelsen fra impregneringen gi begrensede muligheter for vekst av råtesopper, selv etter meget lang tid.

Hus, hytter og uterom

Med sitt transparente uttrykk vil NORD passe i både landlige og urbane miljøer. Fargen og utrykket er like aktuelt for større bygg som moderne eneboliger og tidsriktige tilbygg. Den naturlige gråfargen vil også skli vakkert inn i omgivelsene til mange hytter og fritidsboliger, både i den norske fjellheimen og mot de sølvgrå svabergene ved kysten.

Et bidrag til miljøet

Trematerialer bidrar positivt til både energieffektivitet og klimaregnskap. Tre er fornybart, fleksibelt og har lav vekt i forhold til styrke. For å nå de norske og internasjonale miljømålene må det bygges mer i tre.Våre kledningsprofiler 

Vårt sortiment vil alltid være i endring og det er kun noen utvalgte profiler som leveres som NORD. Du kan se våre lagerførte profiler ved å klikke her.

Utfordrende behandlingsmetoder

Flere moderne hus, hytter og større byggeprosjekter som har valgt eksklusive ubehandlede tresorter, kan få et spraglete og ujevnt utseende ettersom sol og vær treffer ulikt på byggets vegger. Andre kledninger kan ha behandlingsmetoder som gir utfordringer dersom kledningen skal etterbehandles i form av beis og maling.

Med NORD kledning får man et jevnt utseende som ikke krever etterbehandling

Løsning

NORD gir hele fasaden og alle sider av bygget et jevnt utseende. Også en levegg eller i en uisolert bod eller vinterhage vil NORD gi deg tilnærmet samme uttrykk på alle fire sider. Skulle det på sikt bli et ønske å endre farge, beise eller male bygget, kan kledningen etterbehandles med de fleste kjente eksteriørprodukter.

Norsk og bærekraftig produksjon

Bergene Holm AS er en ledende, norsk trelastprodusent - ekspert på å videreformidle solide, miljøsertifiserte tømmerstokker fra norske skoger. Vi har i mer enn 70 år drevet sagbruk og høvleri der det er kort ei til nåde skog og marked. I tillegg til et bredt spekter av tradisjonelle produkter, har selskapet utviklet flere egne interiør-, uterom- og eksteriørkolleksjoner 

Lang erfaring, solide samarbeidspartnerer og den beste teknologien innen overflatebehandlig av tre, gjør at vi i dag leverer nesten alt som produseres av eksteriør- og interiørtre med en eller annen form for behandling. 

BASF Wolman GmbH har i mange år vært vår samarbeidspartner og leverandør av trebeskyttelse og impregnering. Tyske Wolman har over hundre års erfaring med bevaring av tre. Som et av verdens ledende selskaper innen trebehandling, utvikler og leverer selskapet grundig testede produkter og systemer av høyeste kvalitet. 

NORD EKSTERIØRKOLLEKSJON

Bilde av logo til eksteriørkolleksjonen NORD

Eksteriørkolleksjonen NORD er for deg som ønsker en tøff fasade som både tåler og ser ut som den har vært ute mer enn en vinternatt.
Furet, værbitt og beskyttet med miljøriktig impregnering for et nordisk klima og minimalt vedlikehold.

MINIMALT VEDLIKEHOLD OG MILJØVENNLIG

Alle drømmer vi om vedlikeholdsfrie hus og hytter. Gjøres jobben riktig ved oppsetting, vil NORD grankledning ikke kreve videre etterbehandling. Som ved montering av alle trefasader, må endeved, spikerhull og sår i kledningen behandles med et trebeskyttelsesmiddel. Eventuell vask og renhold av kledningen gjøres med forsiktighet og uten bruk av høytrykkspyler. Noe avrenning av fargepigmenter vil kunne oppstå.

GRÅ - GRÅERE - GRÅNET

Bilde som viser gråningsprosess av NORD Grankledning

Mange moderne hus, hytter og byggeprosjekter kledd med eksklusive, ubehandlede tresorter, får ofte et spraglete og ujevnt utseende ettersom sol og vær treffer ulikt på byggets vegger, takutsikk og balkonger. En NORD-kledning vil derimot gi hele fasaden og alle sider av bygget en naturlig, værbitt gråfarge, helt fra start. Alle trær tar med seg sin personlighet inn i hvert kledningsbord. Enkelte bord vil ta opp noe mer pigment enn andre, slik at en vegg kledd med NORD får et vakkert og naturlig spill.

Som alle trefasader vil også NORD gjennomgå en endring ved påvirkning av sol og regn. Avhengig av type påvirkning, samt treets naturlige modningsfaser, kan gi NORD et preg av både brunt og grønt, før det blir naturlig grått igjen.

BILDEGALLERI

Bilde av Nord kledning
Miljøbilde av NORD kledning
Miljøbilde av hus med NORD kledning
Miljøbilde av inngangsparti, hus med NORD kledning. Liggende og Stående kledning
Dobbelfals rett Nord kledning
Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish