INSPIRASJONSPRISENE - FOR ALLE SOM BYGGER MED TRE

Har du bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre? 

Som en av landets største trelastprodusenter ønsker vi å fremme god bruk av tre og gjennom
Inspirasjonsprisene premiere og hedre små og større byggeprosjekter som er til inspirasjon
for andre. Over alt i Norge er det til en hver tid prosjekter i gang. Det bygges nytt,
restaureres og pusses opp, og treprodukter utgjør ofte en vesentlig del av disse prosjektene.
 
Har du brukt tre i ditt byggeprosjekt? Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen. 

God dokumentasjon og bilder hjelper juryen å forstå ditt prosjekt.

Fyll ut og du er med! Søknadsfristen er 1. desember hvert år.

Hovedkriteret for å søke Inspirasjonsprisen er at du har bygget med tre!

Hvert prosjekt blir vurdert av Inspirasjonsprisens kompetente jury.

14 år med Norges største byggepris

Helt siden 2009 har Bergene Holm AS arrangert og delt ut Inspirasjonsprisene. Det er en fantastisk spennende reise å være med på og som har gir oss god innsikt i trender, tendenser og endringer i både byggestil og interiørpreferanser.

Med priser i blant annet kategoriene INTERIØR, UTEROM, EKSTERIØR og HYTTE har vi sett stilskifter fra hvit shabby chic til mørkt, stramt og trendy interiør, fra små terrasser og lysthus - til komplette uterom med stuer, kjøkken, spa og dusj. Fra hus med hvite kledninger med myke profiler - til mørke, gjerne værbitte, fasader med slett profil og fra tradisjonelle hytter med smårutete vinduer - til moderne hytter med vinduer over to etasjer.

Hvert år er juryen like spente og imponerte over søknadene som skal vurderes. Blir det ditt prosjekt i år?

For å kunne henge med på endringene som skjer i både trender og holdninger i samfunnet, har vi i 2022 gjort flere endringer og justeringer med både premiepott og kategorier i Inspirasjonsprisen. Vi introduserer både "Gullspikeren", "Drømmeprosjektet" og bærekraftsprosjektet "Tre, håp og kjærlighet". I tillegg lanserer vi  en ny, spennende kategori, OMBRUKSPRISEN.

Du kan lese mer om hvordan vi fordeler den store premiepotten her.

I 2022 introduserer juryen en helt ny kategori og pris som har fått navnet OMBRUKSPRISEN. Gjenbruk og ombruk av materialer er viktig for miljø og samfunnets bærekraft. Vi ønsker store og små byggerier med fokus på ombruk og gjenbruk av trematerialer til denne prisen. 

Hvert år mottar vi søknader til Inspirasjonsprisen fra noen som har en drøm om å bygge noe i tre, men som ikke har mulighet eller anledning. Det ønsker juryen å gjøre noe med og har satt av 50.000 kroner til "Drømmeprosjektet" .

Gullspikeren

I 2022 introduserer vi «Gullspikeren». Vi ser at alle konkurranser med respekt for seg selv har en «gull – et-eller-annet», f.eks. Gullruten, Gullpennen, Gullballen, Gullsnellen, Gullhammeren, Gullfjæren, Gullmikken osv. Bruker du #gullspikeren så finner vi deg.

Tre, håp og kjærlighet

Fra 2022 har juryen besluttet at 50.000 kr av premiepotten skal gå til et bærekraftig og sirkulært formål. Det mest sirkulære vi kunne komme på, basert på at Inspirasjonsprisen handler om «inspirerende bruk av tre», er å plante noen trær tilbake i skogen. 

Lekestuen som finalist til Barnas Trepris 2010 har helt siden den ble presenteret på byggebloggen vekket så stor interesse at vi valgte å lage en byggeguide.

Her finner du et bildegalleri over alle tidligere vinnere av alle prisene. Den første Inspirasjonsprisen ble delt ut i 2009 og de alle fleste prosjektene er samlet på vår byggeblogg.

Du kan se og lese mer om alle vinnerprosjektene i alle kategoriene siden 2009, på Norges største byggeblogg.

Bli med da vi delte ut den aller første Hytteprisen sammen med Hyttemagasinet.

Barnas Trepris er ofte den morsomste prisen å dele ut. Se hvordan det er når trebyggerier for og med barn skal hedres.

Våre inspirasjonsblogger

Premiepotten til inspirasjonsprisen har alltid vært raus. Hvert år har juryen fordelt 250.000 kroner til ulike prosjekter. 

Den største delen av premien dedikeres byggeprosjektene i hver kategori. I tillegg deler juryen ut 50.000 kroner til Drømmeprosjektet. Her kan alle som drømmer om å bygge noe, søke om et bidrag til prosjektet.

Les mer

VERDENSMESTERE I OPPUSSING

Nordmenn er «verdensmestere» i å eie, bygge og pusse opp boliger, hytter og uterom.

  • I følge SSB er det ca 2, 6 millioner boliger i Norge, hvorav 70% er eneboliger, tomannsboliger og rekkehus. Hvert år bygges det et sted mellom 27-30.000 nye boliger.
  • Mer enn 500.000 fritidsboliger har funnet sin plass langs fjorder, vann, fjell og skog i vårt langstrakte land. Hvert år økes antallet med 4500 nye hytter.
  •  Vi bruker ikke bare penger på å bygge nytt, men pusser opp for formidable 85 milliarder kroner i året. Nesten 1/3 av oss pusser opp boligen årlig, det betyr nesten 825 000 husstander som foretar innvendige og utvendige oppussingsarbeider hvert år.

I juryen sitter engasjerte ressurspersoner innen kompletterende fagfelt. 

Siden Inspirasjonsprisen ble etablert i 2009, har fagjuryen studert hundrevis av søknader og tusenvis av bilder av kreative og inspirerende byggeprosjekter. 

Les mer

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish