FAGJURYEN

Alle som søker Inspirasjonsprisen, uansett kategori, vil få en faglig og ærlig vurdering av sitt prosjekt.

Med ulik bakgrunn og kompetanse, blir diskusjonene mangfoldige og spennende, enten det dreier seg om hus, hytte eller lekestue.

Inspirasjonsprisens fagjury

Siden Inspirasjonsprisen ble etablert i 2009, har fagjuryen studert hundrevis av søknader og tusenvis av bilder av inspirerende og kreative byggeprosjekter. Juryarbeidet er like spennende hvert år.


Juryen består av oppdaterte og engasjerte ressurspersoner innen kompletterende fagfelt. Jurymedlemmene får oversendt søknadene i god tid før fellesmøtene, slik at alle er godt forberedt. Fagjuryen bruker like mye tid på å plukke ut finalister til Barnas Trepris, som til Eksteriørprisen. Ofte er prosjektene innen samme kategori svært forskjellige og det hender det er lange diskusjoner før juryen blir enige. Det er samtidig en del av det som gjør konkurransen og juryarbeidet spennende.


Tone Bente Bergene Holm

Tone Bente har i alle år hatt rollen som diplomatisk juryleder. Hun utfordrer alltid juryen til å se bort fra "stæsj og styling" og hele tiden ha fokus på "inspirerende bruk av tre", uansett prosjekt og kategori.

Frank Ivar Andersen

Frank Ivar er daglig leder i Byggmesterforbundet. Han har stor faglig integritet, tar alltid et ansvar for det bygningstekniske, og ser prosjektene med fagmannens og proffens briller på.

Ole Rosén-Lystrup

Ole er håndverker, grunder og programleder, kjent fra TV-serien "Eventyrlig oppussing". Ole er glødende opptatt av alt innen snekkerfaget, og har et ekstra hjerte for ombruk av materialer. 

Ole Rosen Lystrup fra Eventyrlig Oppussing

Franciska Munck-Johansen

Franciska Munck-Johansen er fotograf, stylist og skribent. Hun var med å etablere Norsk Interiørskole, har vunnet kakekrigen, er medarrangør av Gullfjæren og en fremtredende, men ydmyk påvirker.

Arild Sannes

Arild er sivilarkitekt og daglig Leder av arkitektkontoret  ARIO AS. Arild hjelper juryen å se etter de gode linjene, proporsjonene og prosjektets plassering i omgivelsene.

Karianne Amlie 

Karianne er partner og eiendomsmegler i Aktiv og kjent gjennom programlederrollen i Boligjakten på TV3. Hun har øye for hvorvidt byggeprosjektene tilfører hus, hytter og uterom ekstra verdi.

Karianne fra Boligjakten på TV3

Aleksander Nygaard-Andersen

Aleksander er tømrer av yrke og kåret til "Norges hyggeligste håndverker 2020". Han har stor kjærlighet for faget og ser alltid etter de gode og finurlige løsningene.


Av og til avgjør stemmene fra publikum. 

Noen år plukker juryen ut en eller flere kategorier hvor også publikum får være med på å avgjøre hvem som skal vinne prisen. Det er fint for juryen å få en følelse med hva folk flest liker, samtidig som det skaper engasjement rundt prosjektene og konkurransen.


På vår byggeblogg kan du se hundrevis av prosjekter som har vært med på Inspirasjonsprisen siden 2009. Til sammen utgjør prosjektene Norges største og mest inspirerende byggeblogg.

Premiepotten til inspirasjonsprisen har alltid vært raus. Hvert år har juryen fordelt 250.000 kroner til ulike prosjekter. 

Den største delen av premien dedikeres byggeprosjektene i hver kategori. I tillegg deler juryen ut 50.000 kroner til Drømmeprosjektet. Her kan alle som drømmer om å bygge noe, søke om et bidrag til prosjektet.

Les mer

TRE, HÅP & KJÆRLIGHET

Fra 2022 har juryen besluttet at 50.000 kr av premiepotten skal gå til et bærekraftig og sirkulært formål. Det mest sirkulære vi kunne komme på, basert på at Inspirasjonsprisen handler om «inspirerende bruk av tre», er å plante  trær tilbake i skogen. 

DRØMMEPROSJEKTET

Hvert år mottar vi søknader til Inspirasjonsprisen fra noen som har en drøm om å bygge noe i tre, men som ikke har mulighet eller anledning. Det ønsker juryen å gjøre noe med og har satt av 50.000 kroner til "Drømmeprosjektet" .

Les mer

GULLSPIKEREN

.

I 2024 introduserer vi «Gullspikeren». Vi ser at alle konkurranser med respekt for seg selv har en «gull-et-eller-annet», f.eks. Gullruten, Gullpennen, Gullballen, Gullsnellen, Gullhammeren, Gullfjæren, Gullmikken osv.

Bruker du #gullspikeren så finner vi deg.

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish