Topprekke

Tredje del av denne guiden som omhandler montering av utegulv på finner du på Bygge uterom / Utegulv

Topprekke, eller håndlist som det også kalles, fås i varianter med buet eller flat (oval) utførelse. Ordinært konstruksjonsvirke i eks. Dimensjon 36x148 kan også benyttes, men bør da monteres med margsiden opp eller med et lite fall innover for å sørge for avrenning av vann. Hvis det skal skråkappes eller skjøtes i hjørner etc. anbefales at topprekkene får tørkes opp en uke eller to (hvis de er fuktige) for å redusere krymp og glipper i gjærdinger.


Topprekke med altanrekke

Innfesting av topprekken gjøres med to skruer i hver rekkverksstolpe med lenge 2,5 – 3 ganger tykkelsen av topprekken.


Forsøk å benytte hele lengder på topprekken, men må de skjøtes gjøres det på en rekkverksstolpe. Ikke ha kortere topprekke enn at det festet i minimum 3 rekkverksstolper. Rettkapp endene i skjøten og fest disse med to skruer i hver ende ned i topprekken. Det anbefales at det forborres hull til denne innfestingen for å redusere faren for sprekk. Det anbefales da å behandle endeveden i skjøten med en beis eller grunning under montering for å redusere fuktopptaket i endene.


I hjørner skråkappes (gjærdes) topprekken og festes med to skruer i hver ende ned i topprekken (forborres). Det anbefales da å behandle endeveden i skjøten med en beis eller grunning under montering for å redusere fuktopptaket i endene.


Topprekke med bjelke

Skråkapp hver stender 10 grader.Topprammen skråkuttes i 45 grader med 10 graders tilt.


Gratulerer da er du ferdig med rekkverkstolper, og kan gå videre til Bygge uterom / Trapper

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish