Beiset panel i gylne toner med kvist og tette panelbord

Beis og effektlakk

Som et supplement til våre interiørkolleksjoner har vi utviklet egne beiser og effektlakk på sprayboks.

Bergene Holms Interiørbeis er rett og slett våre egne fargetoner og vår egen veltestede industribeis tappet på flasker, for at du skal kunne få samme fargenyanse på tilbehør som du har på panelet.

Beisen kan påføres med kost eller sprøyte. Den har god utflyt, og ett strøk med en god pensel gir tilsvarende farge som ferdigbehandlet panel har. 

Dekningsgrad: 8-10 m2 per 0,5 liter (16-20 m2 per liter) på glatthøvlet flate.

Tørketid: ca. 2 timer ved normal innetemperatur. 

Grundig omrøring

Husk å røre ut beisen veldig godt slik at alle de tunge pigmentene blir jevnt fordelt. Alle våre beiser og laseringsvæske krever grundig omrøring før og under bruk da pigmentene har lett for å samle seg i bunnen av flaskene. Både beis og laseringsvæske er vannfortynnbar og kan enkelt tynnes med vann. Rør også under bruk. Ved større forpakninger anbefales det å bruke elektrisk røreverk. Skal det beises flere strøk, vent helst 24 timer mellom strøkene. Da får fargen satt seg skikkelig, og du får det peneste resultatet. 

Tips ved reparasjon av små monteringssår og slitte overflater:

Tynn ut beisen med litt vann og legg heller på flere lag til du oppnår ønsket fargeresultat. Bruk en fuktig fille til å fjerne beis som kommer på allerede beiset ved. La beisen tørke mellom strøkene. Bruk gjerne en tynn kunstnerpensel. 

Skal den beisede flaten behandles med andre typer produkter over, er det viktig at beisen er skikkelig tørr.

Beis er spennende!

Det gjør treverket levende, og du vet aldri helt hvordan resultatet blir. Siden det brukes forskjellig råstoff til listverk og panel, vil dette påvirke resultatet. Det er stor variasjon på inntrengingsevnen til de forskjellige råstofftypene, men det er også stor forskjell etter hvordan overflaten er på treverket; om den er skåret, høvlet, strukturbørstet osv. Noe vil trekke til seg mye pigmenter og noe mindre. Derfor er det alltid smart å prøve seg frem.

Bekkeblå er den fargen som gir størst variasjon på glatt og børstet overflate.

Beise en gammel panelvegg

Noen kunder blir så fornøyd med de fine beisfargene våre at de ønsker å beise andre eksisterende vegger i samme farge. Da er det spesielt viktig å prøve seg frem. Vi anbefaler ikke å etter-beise tilliggende eldre vegger i samme farge. Det vil sjelden bli bra ettersom gulnet panel har pigmenter som vil påvirke fargeresultatet.

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish