Hvitmalte herskapelige lister som rammer inn rommet

Behandling av listverk i heltre

Et vakkert interiør fortjener en flott innramming. Vi har malte og beisede lister, i tillegg til lister i eik og andre treslag.

Det er lønnsomt og tidsbesparende å kjøpe listverket industrielt behandlet. Finishen er dessuten bedre enn det som er mulig å få til ved å gjøre jobben selv ettersom både mengden og påføringen er gjort under optimale forhold.

Våre listverkserier kommer i malt og beiset behandling, og våre fotlister kan bestilles lakkert eller hvitpigmentert.

Industrielt behandlet listverk gir følgende fordeler:

  • Flott finish
  • Tidsbesparende
  • Klart til å montere
  • Beskyttet mot solens UV-stråler

Våre behandlinger


Malte lister

I dag selges nesten alt listverk med en eller annen overflatebehandling. Hvitmalt er den klare bestselgeren. 
Våre grunningsmalte lister består av spesielt egnet råstoff, som høvles i ønsket profil før det pusses maskinelt. Deretter sprøytes det på et lag UV-lakk og listen pusses på nytt. Toppstrøket består av en vannbasert maling i vår standardfarge S-0502Y hvit, eller farge etter kundens ønske. Denne behandlingen gir en heldekkende og glatt overflate.

To hvitfarger som standard

Vårt standardsortiment inneholder to hvitnyanser; fargen Bomull ( S 0502-Y) og Klassisk hvit ( S 0500-N). 

Kvalitetskrav

Etter tørking blir listens kvalitet kontrollert, den blir målt og merket med strekkoder. Listverk som ikke møter våre strenge kvalitetskrav blir sortert ut og eventuelt sparklet og behandlet på nytt. 
Vi anser våre malte lister for grunningsmalte siden man i de aller fleste tilfeller må gå over spikerhull og småsår etter montering for å få et perfekt resultat.


Lakkerte og hvitpigmenterte lister

Våre lakkerte lister består av spesielt egnet råstoff, som høvles i ønsket profil før det pusses maskinelt. Deretter sprøytes det på et lag UV-lakk og listen pusses på nytt.

Neste strøk består av vannbasert lakk med lysfilter. Dette lysfilteret filtrerer vekk UV-strålene fra sola, og gjør at trevirket beholder sin originale farge mye lenger.

Bevar finishen

Lakken gir en hard overflate som letter rengjøring. Behandlingen gir en mattere overflate enn klarlakk.

Etter tørking blir listens kvalitet kontrollert, den blir målt og merket med strekkoder. Listverk som ikke møter våre strenge kvalitetskrav blir sortert ut. Dette skjer visuelt og manuelt.


Beiset og lasert listverk

Har du beiset panel på veggen vil det gi mykere overganger dersom du velger beiset listverk. Ton i ton med veggpanel gir beiset listverk sømløse overganger og en naturlig look.

Beisede furulister leveres i fargene Tindesort, Setergrå, Huldrebeige, Drivvedgrå, Tyribrun og Hvitlasert. Fot-, tak og karmlist til NORD-interiørkolleksjon er produsert i gran naturkvalitet. For å behandle fot- og hjørneklosser har vi et utvalgt av beisflasker på 250 ml. 

Bilde av lasert listverk

Bestill listverk i den fargen du ønsker

Flere velger i dag listverk i andre farger og det er mulig å bestille fabrikkbehandlet listverk i akkurat den fargen du ønsker.

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish