Overflatebehandlet panel i mørk beis i bakgrunn av dekorert bord med fat og lys

Behandling av panel i heltre

Med industriell påføring av beis og annen overflatebehandling unngår du krympestriper og får en vakker og jevn overflate.

Vi leverer våre ulike panelprofiler i flere kvaliteter og ferdig behandlet med nøye utvalgte og testede produkter. Beiset, lasert, malt, lakkert. Resultatet blir jevnere og med en kvalitet som ikke er mulig å få til med malekosten hjemme. Våre effektpaneler har i tillegg blitt strukturbørstet og beiset, og noen varianter har fått et nennsomt lag med skimmer eller glitter. 

Industrielt behandlet panel gir følgende fordeler:

  • Flott finish
  • Tidsbesparende
  • Klart til å montere
  • Beskyttet mot solens UV-stråler
  • Behandlet helt ut i not og fjær og krympestriper unngås

VÅRE BEHANDLINGER


Malt panel i 3 ulike kvaliteter

Malt panel er en tidløs interiørklassiker. Våre malte paneler er overflatebehandlet med en vannfortynnbar interiørmaling som gir pen finish og lett glans. Standard farge er NCS S-0502Y (Bomull). For at du skal har riktig forventning og bli fornøyd med din panel, er det viktig å velge riktig kvalitet og behandling på produktet.

Vi har heltrepaneler i tre ulike kvaliteter: Sløyd, fingerskjøtet og natur. 


Bilde av hvitmalt panel i typen glattpanel

MALT PANEL NATUR

Våre malte paneler er påført en vannfortynnbar interiørmaling som gir en pen finish og lett glans. Standard farge er Bomull, NCS S-0502-Y med glans 15-20. Behandlingen er en flerestrøks maskinell påføring som gir god isolering mot kvistgjennomslag og småsprekker.

Valgfri farge

Malt panel kan leveres i den fargen du ønsker. Kontakt din lokale byggevarehandel for pris og leveringstid.

HVA KAN DU FORVENTE?

Malt panel i naturkvalitet er et produkt hvor treets naturlige iboende egenskaper vises gjennom malingen. Panelet vil få et naturlig gjennomslag av kvist, kvistutslag og sprekk i og ved kvist. Fargeforandring rundt kvist vil forekomme, særlig dersom panelet er utsatt for mye sollys.

MALT PANEL SLØYD

Kvistfri furu regnes som det fineste av trevirke. Panel i sløydkvalitet er produsert av håndplukkede bord som er naturlig fri for kvist. Panel i denne kvaliteten leveres i 14mm tykkelse og gir et solid og vakkert inntrykk både på vegg og i tak. 

HVA KAN DU FORVENTE?
Panel i sløyd kvalitet gir et tilnærmet kvistfritt inntrykk. Treets naturlige struktur skimtes gjennom strøket med maling. Noe kvist og småsprekk må påregnes i et råstoff som fortsatt er levende og naturlig.

Se flere bilder av malt panel her


LASERT PANEL

Hvit, men akkurat slik at treets struktur skinner vakkert gjennom. 
Våre laserte paneler har en hvitpigmentert og vokset overflate hvor treets spill kommer til syne.  Laseringen beskytter treet, isolerer kvisten og gir en finish som er jevn og matt. Vi bruker panel i naturkvalitet til våre laserte panelprofiler.

Lyst og naturlig

Vår laserte panel er godt likt. Den gir panelbordet en lys og fin overflate samtidig som treets struktur synes godt gjennom. Hvit leveres som standard farge og gir et lyst og friskt utseende som holder seg over tid.

Beskytter treverket

Vi forbedrer stadig våre behandlingsprosesser for å kunne levere den nyeste teknologien som finnes på markedet. Laseringen som leveres i dag isolerer kvisten bedre enn tidligere, og faren for kvistgjennomslag er betydelig redusert. Vokskvaliteten beskytter panelet og gjør det lett å holde rent.

HVA KAN DU FORVENTE?
Tre lever og puster. Kvistsprekk og endringer i uttrykk vil derfor forekomme. Det er ingen kjente behandlinger på markedet i dag som kan garantere at kvistgjennomslag (gulning/sprekk) ikke vil oppstå over tid.

Se bilder av lasert panel her


BEISET PANEL

Bilde av granpanelet Mørkne fra interiørkolleksjonen NORD interiør

Beis lar treets struktur og overflate være synlig og gir overflaten liv og variasjon som fremhever treets egenart. Beiset panel ”puster” og har gode hygroskopiske egenskaper. Våre paneler kan bestilles i alle profiler i ønsket beisfarge. 

Vakre beisfarger

Fargespekteret går fra Lysne til Askesort, og i mellom ytterpunktene kan du velge blant mange varme eller kalde fargetoner. Uansett farge skaper beiset panel vakre, naturlige overflater og et godt inneklima.

Å velge en beis fra et fargekart er ikke alltid lett da den vil oppføre seg ulikt på et helt ferskt panel og et panel som har stått en stund på veggen. 

Unngå krympestriper

En stor fordel med industriell påføring av beis og annen overflatebehandling, er at man unngår krympestriper og får en vakker og jevn overflate.

HVA KAN DU FORVENTE?
Panel av heltre har naturlig variasjon I trevirkets fargespill, i det kjernen kan være mørkere enn yten (kantene). Transparente overflatebehandlinger som beis og lasering vil dermed oppleves ulikt avhengig av panelbordets trestruktur.

Her kan du se våre beisfarger


STRUKTURBØRSTET OG BEISET PANEL

Bilde av Bekkeblå som er en strukturbørstet granpanel fra interiørkolleksjonen NORD

Beis oppfører seg også annerledes når panelet er strukturbørstet. På et glatt panelbord vil beisen flyte mer i overflaten, mens den trekker seg godt inn og fremhever treets struktur på et strukturbørstet bord.

Karakter og personlighet

Strukturen i treet hentes frem ved å børste vekk deler av sommerveden før panelene beises og gir treet karakter og personlighet. Våre beisede paneler og kolleksjoner har beiser som er nøye testet og tilsatt komponenter som forlenger treets fargebestandighet. 

Våre kolleksjoner

Det finnes mange valg og alternativer, ulike typer behandlinger og kvaliteter når det gjelder panel. Vi har samlet en rekke av våre mest populære panel i ulike kolleksjoner.

Se alle våre panel


STRUKTURBØRSTET, BEISET OG BELAGT MED GLITTER ELLER SKIMMER

Bilde av Dusty Silver fra interiørkolleksjonen Diamonds&Pearls

Panelene i kolleksjonen Diamonds & Pearls har alle en 3-stegs industriell behandling med børsting, beis/maling og effektlakk.

3-stegs behandling

Denne omfattende behandlingen gjør panelene spesielle og spennende. Både strukturbørstingen og effektene som glitrer skaper spennende skyggeeffekter i treverket og panelene kan oppleves veldig forskjellig i ulik lyssetting. 


Hvert tre er unikt og farger kan variere

Ettersom industrielt påført beis påføres i lik mengde på våre ulike panelprofiler, vil inntrengen i treet variere avhengig av hvor treet har vokst og hvor i tømmeret panelet er saget fra.

Viktig å vite:

Bestiller du samme farge på ulike dimensjoner eller fra ulike produksjonsserier vil fargen kunne oppleves forskjellig.

Pleie og vedlikehold

Panel på vegg og i tak utsettes normalt ikke for slitasje, uansett området eller rommet det brukes i. Tilsmussing av vegger og tak er normalt sett moderat, i hvert fall sammenliknet med gulv. Skulle du allikevel måtte vaske en vegg er det viktig å benytte så lite vann og kjemikalier som mulig. En våt klut er ofte nok.

Ved overflatebehandling av panel teller derfor de estetiske hensyn mer enn de tekniske. Formålet med overflatebehandling er i hovedsak å gjøre panelet mer dekorativt ved enten å beholde den lyse fargen, eller gi det ønsket farge. Likevel vil overflatebehandling hindre tilsmussing og gi et mer lettvint renhold. En stor fordel med industriell påføring av overflatebehandling, er at man unngår krympestriper ved temperatur og fuktighetsendring.


Behandle selv?

Ved overflatebehandling etter oppsetting må panelet være godt uttørket. Ellers vil det krympe ved uttørking og ubehandlede striper av trevirke kan komme til syne. Vi anbefaler å vente til etter første fyringssesong. Sprekker i kvist og andre synlige endringer som kan oppstår ved uttørking av panelet, sparkles og overmales.   

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish