URBAN FUNKIS

Mange liker moderne hus med rette linjer, mye lys og åpne flater. Slike hus har ofte minimalistiske og moderne kledningsprofiler.

Noen ønsker seg et hus som kan skille seg litt ut fra mengden. Da faller ofte valget på hus i kategorien “funkis” og urbant.


STILHISTORIE URBAN FUNKIS

Funksjonalismen 1925-1940

Funksjonalismen kom til Norge med full tyngde via “Stockholmsutstillingen” i 1930 og ble dominerende i ca ti år.

De ekte funkishusene ble alle bygget i denne perioden, og stilen er kjennetegnet av et forenklet formspråk, store flater, rette linjer og geometriske former. Mange av dagens moderne og trendy hustyper har hentet inspirasjon fra disse.


Stramme linjer og en praktisk tilnærming 

Typisk er dette hus med rette linjer og enkle detaljeringer som gir mye lys og luft. En uprofilert kledning, gjerne med spor eller mellomlist, vil underbygge en arkitekttegnet stil uten de tradisjonelle detaljene.  

Inspirert av folke-funkisstilen fra 1930/40-tallet, men med en oppdatert og moderne vri, vokser det nå frem en rekke flotte hustyper som skiller seg ut i mange nabolag. Husene kles ofte med stramme og enkle kledningsprofiler som underbygger den minimalistiske stilen.

Hus som kanskje er tilpasset et spesielt terreng, utsikt eller solforhold. Skreddersydde løsninger som passer nettopp deg og dine behov.Underbygg linjene med riktig kledning 

Valg av kledning og overflatebehandling vil ytterligere sette det personlige preget på et slikt hus. Materialvalg basert på lange vedlikeholdsintervaller, i kombinasjon med profiler som underbygger husets identitet, er ofte i fokus.Naturlig og med enkelt vedlikehold

De som velger denne typen hus ønsker gjerne at materialene skal synes og være så naturlige som mulig.  Dersom du ønsker et hus som gråner naturlig, viser tester at impregnerte produkter er de som kommer best ut over tid.


SE VÅRT BILDEGALLERI

VÅRE UTVALGTE KLEDNINGSPROFILER

Bruk av Dobbelfals Mellomlist skaper en trendy og spennende yttervegg – alene eller i kombinasjon med andre profiler.

Dobbelfals Ny med spor er klassikeren i ny og spennende drakt – en bred kledning med et smalt og effektfullt uttrykk.

Med sitt enkle plankeuttrykk, er Dobbelfals Tett en ypperlig kledning for moderne og minimalistiske bygg.

Dobbelfals Rett er stram og enkel med rette kanter og synlig skygge – en kledning med naturlig identitet.

RELATERTE SIDER

Våre inspirasjonsmagasiner gir deg kunnskap og inspirasjon til å ta de rette valgene vedrørende produkt og profil, funksjon, overflatebehandling og vedlikehold.

Vi er på jakt etter gjennomført, nyskapende eller kreativ bruk av tre i alle typer private hus og hjem. Alle kan søke - alle kan vinne!

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish