Overflatebehandlet panel i mørk beis i bakgrunn av dekorert bord med fat og lys

Behandling av panel i heltre

Med industriell påføring av beis og annen overflatebehandling unngår du krympestriper og får en vakker og jevn overflate.

Vi leverer en rekke ulike panelprofiler ferdig behandlet med nøye utvalgte og testede produkter. Beiset, lasert, malt, lakkert. Resultatet blir jevnere og med en kvalitet som ikke er mulig å få til med malekosten hjemme. Våre effektpaneler har i tillegg til maling eller beis, fått et nennsomt lag med skimmer, glitter eller perlemor. 

Industrielt behandlet panel gir følgende fordeler:

  • Flott finish
  • Tidsbesparende
  • Klart til å montere
  • Beskyttet mot solens UV-stråler
  • Behandlet helt ut i not og fjær og krympestriper unngås

Våre behandlinger


Malt panel

Malt panel er en tidløs interiørklassiker. Vår malte panel er overflatebehandlet med en vannfortynnbar interiørmaling som gir pen finish og lett glans. Standard farge er NCS S-0502Y (Bomull). Behandlingen gjennom maskinell påføring gir best mulig isolering mot kvistgjennomslag. Pussing mellom hvert strøk gir pen finish og lett glans. Perfekt til tak og vegger.

Valgfri farge

Malt panel kan leveres i den fargen og glansgraden du ønsker. Kontakt din lokale byggevarehandel for pris og leveringstid.

Kvistfri sløyd og kvistfri fingerskjøtet panel malt hvit

Kvistfri furu regnes som det fineste av trevirke. Vår kvistfrie panel kan leveres i to ulike kvaliteter, begge malt i fargen S-0502Y som standard. Ultimat finish - perfekt til både vegger og tak.

Se flere bilder av malt panel her


Lasert panel

Hvit, men akkurat slik at treets struktur skinner vakkert gjennom. 
Vår laserte panel er godt likt. Den gir panelbordet en lys og fin overflate samtidig som treets struktur synes godt gjennom. Hvit leveres som standard farge. 

Lyst og naturlig

Lasert panel gir et lyst og friskt utseende som holder seg over tid.

Beskytter treverket

Vi forbedrer stadig våre behandlingsprosesser for å kunne levere den nyeste teknologien som finnes på markedet. Laseringen som leveres i dag isolerer kvisten bedre enn tidligere, og faren for kvistgjennomslag er betydelig redusert. Vokskvaliteten beskytter panelet og gjør det lett å holde rent.

Se bilder av lasert panel her


Beiset panel

Beis lar treets struktur og overflate være synlig og gir overflaten liv og variasjon som fremhever treets egenart. Beiset panel ”puster” og har gode hygroskopiske egenskaper. Våre paneler kan bestilles i alle profiler i ønsket beisfarge. 

10 vakre beisfarger

Fargespekteret går fra Snøhvit til Askesort, og i mellom ytterpunktene kan du velge blant mange varme eller kalde fargetoner. Uansett farge skaper beiset panel vakre, naturlige overflater og et godt inneklima.

Å velge en beis fra et fargekart er ikke alltid lett da den vil oppføre seg ulikt på et helt ferskt panel og et panel som har stått en stund på veggen. 

Unngå krympestriper

En stor fordel med industriell påføring av beis og annen overflatebehandling, er at man unngår krympestriper og får en vakker og jevn overflate.

Her kan du se våre beisfarger


Strukturbørstet og beiset panel

Beis oppfører seg også annerledes når panelet er strukturbørstet, slik som i panelkolleksjonen «TRE bukkene Bruse». På et glatt panelbord vil beisen flyte mer i overflaten, mens den trekker seg godt inn og fremhever treets struktur på et strukturbørstet bord.

Karakter og personlighet

Strukturen i treet hentes frem ved å børste vekk deler av sommerveden før panelene beises og gir treet karakter og personlighet. Våre beisede paneler og kolleksjoner har beiser som er nøye testet og tilsatt komponenter som forlenger treets fargebestandighet. 

Interiørkolleksjonen TRE bukkene Bruse

Vår kolleksjon med strukturbørstede og beisede paneler kommer i flere lekre fargetoner, inspirert av det kjente folkeeventyret om de Tre bukkene Bruse. 

Les om interiørkolleksjonen TRE bukkene Bruse her


Strukturbørstet og malt panel

Vi har fornyet Møllerstueprofilen med to unike behandlinger som gjør den mer spennede og trendy. 

Møllerstue i ny drakt

Strukturen i treet hentes frem ved å børste vekk deler av sommerveden før Møllerstuepanelet males hvit i fargen S-0502Y og du har panelet Soft Cotton.

Vil du ha den enda mer spesiell så blir panelet med et lag perlemor over malingen blitt til eksklusive Luxury Cotton.


Strukturbørstet , beiset og belagt med glitter og skimmer

Panelene i kolleksjonen Diamonds & Pearls har alle en 3-stegs industriell behandling med børsting, beis/maling og effektlakk.

3-stegs behandling

Denne omfattende behandlingen gjør panelene spesielle og spennende. Både strukturbørstingen og effektene som glitrer skaper spennende skyggeeffekter i treverket og panelene kan oppleves veldig forskjellig i ulik lyssetting. 


Hvert tre er unikt og farger kan variere

Ettersom industrielt påført beis påføres i lik mengde på våre ulike panelprofiler, vil inntrengen i treet variere avhengig av hvor treet har vokst og hvor i tømmeret panelet er saget fra.

Viktig å vite:

Bestiller du samme farge på ulike dimensjoner eller fra ulike produksjonsserier vil fargen kunne oppleves forskjellig.

Pleie og vedlikehold

Panel på vegg og i tak utsettes normalt ikke for slitasje, uansett området eller rommet det brukes i. Tilsmussing av vegger og tak er normalt sett moderat, i hvert fall sammenliknet med gulv. Skulle du allikevel måtte vaske en vegg er det viktig å benytte så lite vann og kjemikalier som mulig. En våt klut er ofte nok.

Ved overflatebehandling av panel teller derfor de estetiske hensyn mer enn de tekniske. Formålet med overflatebehandling er i hovedsak å gjøre panelet mer dekorativt ved enten å beholde den lyse fargen, eller gi det ønsket farge. Likevel vil overflatebehandling hindre tilsmussing og gi et mer lettvint renhold. En stor fordel med industriell påføring av overflatebehandling, er at man unngår krympestriper ved temperatur og fuktighetsendring.


Behandle selv?

Ved overflatebehandling etter oppsetting må panelet være godt uttørket. Ellers vil det krympe ved uttørking og ubehandlede striper av trevirke kan komme til syne. Vi anbefaler å vente til etter første fyringssesong. Sprekker i kvist og andre synlige endringer som kan oppstår ved uttørking av panelet, sparkles og overmales.   

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish