Velge riktig terrassebord

Det finnes mange varianter av terrassebord på markedet og det kan ofte være vanskelig å velge hva som er riktig på din terrasse. 

Et trykkimpregnert terrassegulv, produsert i Norge og stemplet med NS-krone (Norsk Standard) er et varig og trygt valg. Slike terrassebord har vært brukt i Norge i mange år og gjør at du ikke får så mange overraskelser. Trykkimpregnerte terrassebord er Norges mest solgte terrassebord - år etter år.


Best i test - år etter år

Selv om impregnerte terrassebordene ofte blir solgt billig og brukt som lokkevare til byggevarebutikkene, har dette ingenting med kvaliteten å gjøre. Tvert imot så er CU-impregnerte terrassebord et av de beste valgene når det kommer til holdbarhet over tid. Dette vises blant annet i fagmiljøenes felttester, laboratorieforsøk og i alle de hundretusenvis av terrasser som er bygget i vært værutsatte land, gjennom mange år. Men selv om impregnerte terrassebord har en lang forventet levetid (20-30 år), husk at grunnlaget for kvalitet og levetid på utegulvet ligger i fundamenteringen og konstruksjonen.


Dimensjonen skaper utrykket

Hvilken dimensjon du velger på terrassebordene er avhengig av hvilket uttrykk du ønsker. Grove dimensjoner og brede gulvbord gir et flott og solid inntrykk. Smale og tynne gulvbord virker nettere, spesielt på mindre gulvflater.

Vi anbefaler bord på minimum 28 mm tykkelse og 120 mm bredde. Dette er Norges mest solgt dimensjon, grovt nok til å gi skruhold uten å sprekke og stivt nok til å ikke gi svikt selv ved punktbelastning. 

Tenk gjennom

  • Hva slags prisklasse?
  • Levetid, vedlikehold og erfaring
  • Muligheter for annet uttrykk (farger)
  • Ved evt. utvidelse eller utskifting av bord om noen år. Finnes produktet fortsatt

Tradisjonelle Terrassebord

Tradisjonelle impregnerte terrassegulv  er et trygt og fornuftig valg for din uteplass. Våre tradisjonelle terrassebord består av  furubord som er trykkimpregnert mot råte, sopp og treskadende insekter. 

Vi ser at innen tradisjonelle terrassebord så er det valg av dimensjon og kvalitet som har forandret seg mest de siste årene. Bredden 28x120 mm er bestselgeren. Det er også fint å kunne variere flere bredder.

Noen bruker til og med impregnert konstruksjonsvirke som terrassebord.

Og husk, en terrasse trenger ikke være firkantet – organiske former glir ofte mer naturlig inn i mange utemiljø.

Tradisjonelle terrassebord er testvinneren og bestselgeren som passer til alt - det er dimensjon, montering og overflatebehandling som skaper utrykket.

Les mer om produktet her


Terrassebord Rillet

Rillede terrassebord gir et gulv med et særpreg. Rilleprofilen er tidsriktig og resultatet blir et kontinentalt inspirert utegulv.

Rillene gir en harmonisk overflate som blir ekstra flott når den får gråne naturlig.

Rillene gjør terrassebordene mer behagelig å gå på og vi anbefaler ofte rillede bord til trapper, gangbaner, brygger og steder der du ønsker et noe mer sklisikkert alternativ. 

Gulvet kan også bli ekstra spennende om du blander ulike dimensjoner.

Når du kjøper impregnerte materialer så sjekk at bordene er påstemplet kvalitetsmerket NS (Norsk Standard). Da er du sikret et produkt med lang levetid, tilpasset dagens miljøkrav.

Velg terrassebordet Rillet dersom du ønsker et mer sklisikkert utegulv eller ønsker et gulv med særpreg. Les mer om produktet her


Om overflatebehandling

Trykkimpregnerte terrassebord kan overflatebehandles så snart bordene er tilstrekkelig tørre, og iht. leverandørens anbefaling. Da bevares det pene utseendet, samt at sprekkdannelser, gråning og opptak av fukt i treverket motvirkes. Det anbefales at gulvet blir behandlet minst en gang årlig med rens og overflatebehandling. Høytrykkspyler bør brukes med varsomhet for å unngå oppflisning. Dersom det brukes store mengder vann ved rengjøring må treverket få tørke før videre behandling. Levetiden på trykkimpregnert tre kl AB er 20-30 år, avhengig av hvordan konstruksjonen er utført og hvordan man behandler gulvet. Les alltid produsentens veiledning før bruk.

Husk:

  • Pris og kvalitet henger ofte sammen.
  • Sjekk at bordene har NS-krone, dvs at de er sortert etter Norsk Standard.
  • 2. sort terrassebord har dårligere vankant (stokkens ytre rundkant) og som regel flere kvist enn bord i 1. sort.
  • For et varig og flott utegulv anbefaler vi 1. sort bord med dimensjon 28 x 95/120 mm.
  • Velger du dimensjon 21 x 95 bør senteravstand mellom bærebjelkene ikke være større enn 40 cm.

SE ETTER DETTE MERKET

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish